Oudwijker
Wij zijn Oudwijker. Een kleine kaasmakerij van familie en vrienden. Wij staan elke dag zij aan zij rond de tobbe om de prachtigste natuurflora kazen te maken.  We kwamen niet uit het kaasvak. Er moest heel wat gebeuren. We vroegen hulp aan Cesare Ribolzi. Hij was onbaatzuchtig. Nam ons in de leer. Weken zwoegden we in zijn kaasmakerij aan het Lago di Monate.
Daar, in het noorden van Italië tegen de Alpen aan, maakt zijn familie al decennia prijswinnende kazen. En op die plek vonden wij het fundament van ons nieuwe bestaan.Een nieuw leven wat wij in Nederland vorm wilden geven. Want ‘made in Holland’ moest het zijn. Maar wel anders.
 
Handgemaakte halfzachte kazen. Met een natuurlijke korst. Die Italië in herinnering brachten. Maar met een uniek karakter. Ultiem spannend. Omdat we de kazen nu in de Hollandse polder zouden bereiden. Van Nederlandse melk.Na heel wat hobbels op de weg, doorzetten en noeste arbeid maken we nu zes verschillende kazen.
 
We zijn trots op onze kazen. Maar zijn nog lang niet klaar. Want er valt nog zoveel te leren. Te ontdekken. Te maken. Te genieten. En te delen.
Beemster van het mes, proef het nu.
NL::footer.blok!!
Kies een maat:
  • 150 gram (€ 5,30)
  • 200 gram (€ 7,00)
  • 300 gram

Bestellen